Izaberite stranicu

У суботу, 31. јануaра, на дан Св. Атанасија Великог и Св. Максима Архиепископа Српског, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј присуствовао је вечерњем богослужењу у храму Св. Апостола Томе у Санкт Пелтену (Sankt Pölten).

Вечерње су служили надлежни парох o. Горан Ерић, парох из Тулна о. Александар Станковић и ђакон Филип Милуновић из Беча. На богослужењу је био присутан и јеромонах Максим, сабрат Манастира Велика Ремета, син члана Санкт Пелтенске парохије, иначе рођен у Аустрији. За певницом одговарали су чланови мешовитог хора из храма Васкрсења Христовог из Беча.

После вечерње молитве Владика Андреј се окупљеним верницима обратио бираним речима, похваливши њихову ревност јер су се заиста одазвали у великом броју. У беседи је објаснио значај доласка на богослужења и позвао све да током предстојећег Васкршњег поста долазе у храм на причешће.

Затим је уследило предавање о преносу моштију Светог Јустина Поповића, уз приказивање слајдова. Владика Андреј је окупљенима објаснио читав поступак ексхумације и пренос моштију светитеља. После предавања су уследила веома занимљива питања од стране окупљених верника. За успомену на овај сусрет, верни народ се фотографисао са својим Епископом и свештенством.

После завршеног предавања, испред храма Управа парохиеј је организовала богато послужење. На крају се Владика од срца захвалио свима на топлој добродошлици и срдачном пријему.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Pin It on Pinterest

Share This