Select Page
10. јун 2009, Цетињски манастир; Литургија поводом 10-годишњице матуре треће генерације обновљене Цетињске богословије

10. јун 2009, Цетињски манастир; Литургија поводом 10-годишњице матуре треће генерације обновљене Цетињске богословије - ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 10. јуна (Светигора прес) – Светом службом Божијом, коју је јутрос у Цетињском манастиру служио Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, обиљежена је десета годишњица матуре треће генерације матураната обновљене Богословије Светог Петра Цетињског.

«Живљење непорочно по Светим тајнама није својство само оних који су изабрани да буду епископи и презвитери», рекао је Владика у архипастирској бесједи. «Сав народ Божји прима животворнога Духа, попут оних првих Христових ученика и следбеника. Сви, дакле, који су у Христа повјеровали призвани су да свештенодејствују ту истину, да непорочно живе и да буду Његови свједоци својим животом, својом вјером, својим дјелима до краја свијета и вијека», рекао је он.

«И вас је Господ призвао и изабрао, припремали сте се овдје, на овом Светом мјесту за то Свето звање и сада сте се расијали по Цркви Божјој, по народу Божјем, сваки према своме звању и призвању. И хвала Богу да сте се ево послије десет година поново овдје састали, и са својим наставницима и својим ондашњим ректором и са садашњим ректором Богословије. Састали сте се овдје да се поново обрадујете једни другима, да се ми поново обрадујемо свима вама, да се обрадује ћивот Светога Петра Цетињскога што његово благодатно дејство није остало без плода у вама», нагласио је Митрополит црногорско-приморски

«И нека је хвала Господу што вас је призвао и што сте већ десет година на том свештенодејствујућем путу», закључио је Владика Амфилохије.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This