Izaberite stranicu

На деветогодишњицу упокојења блажене успомене Митрополита Владимира (Сабодана), 5. јула 2023. године, Његово блаженство Митрополит кијевски и целе Украјине Онуфрије служио је Свету литургију и помен у кијевском Пантелејмоновом манастиру у Феофанији. Богослужење је обављено у главном храму манастира – Саборној цркви Св. Пантелејмона.

Његовом блаженству саслуживали су Митрополит бориспољски и броварски Антоније, Митрополит бижински и прилучки, Архиепископ хмељницки и староконстантиновски Виктор, Епископ перејаславско-хмељницки Дионисије, Епископ ирпински Лавр и Епископ бородјански Марко.

Његово блаженство Митрополит Онуфрије обратио се сабранима беседом у којој је говорио о упокојеном предстојатељу Украјинске православне цркве.

„Митрополит блажене успомене Владимир је велики епископ који је био испуњен благодаћу Христовом, спреман на свако добро дело, честит, праведан, смеран, кротак и мудар пастир. Данас смо се помолили за покој његове душе и верујемо да га је Бог удостојио благодати да буде са праведнима и да се данас моли за нас и тражи да и нас Господ умудри, како бисмо у овим тешким временима сачували чистоту вере и јединство у Христу”, казао је предстојатељ Украјинске православне цркве.

Његово блаженство Митрополит кијевски и све Украјине Владимир (Сабодан) се упокојио у Господу 5. јула 2014. године у 79. години живота, после дуге болести. На челу Украјинске православне цркве био је 22 године (од 27. маја 1992). 

Информативно-просветно одељење УПЦ / Патријаршија.ру

Pin It on Pinterest

Share This