Select Page

У уторак Светле седмице, 18. априла 2023. године, у Подворју Српске православне цркве у Москви је уприличен састанак представника Помесних православних цркава при Патријарху московском и све Русије. На сусрету су, поред Епископа моравичког Антонија, старешине Подворја СПЦ у Москви, присуствовали: Митрополит филипопољски Нифон, старешина Подворја Антиохијске православне цркве, затим архимандрит Серафим (Шемјатовски), старешина Подворја Православне цркве чешких земаља и Словачке, као и протојереј Данил Андрејук, старешина Подворја Православне цркве у Америци при Патријарху московском и целе Русије.

Састанку су присуствовали и лични саветник Патријарха московског и све Русије Кирила, протојереј Николај Балашов, као и заменик председника Одељења спољних црквених послова Руске православне цркве, протојереј Николај Лишчењук.

За госте је након пријема уприличен и празнични ручак.

**

У среду светле седмице, 19. априла 2022. године, Његово преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао Светом архијерејском литургијом у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви.

Преосвећеном владици су саслуживали: архимандрит Александар (Котов), протојереј Дмитриј Калашњиков, јереј Олег Вишински, јереј Анатолиј Саливончик и ђакон Владислав Соколов.

На богослужењу је одговарао хор Петропавловског храма.

Свих дана светле седмице врши се литија у којој се носи Артос (посебна врста просфоре која се у Православној цркви спрема за Васкрс).

Извор: Страница Епископа Антонија

Pin It on Pinterest

Share This