Select Page

Његово блаженство Патријарх антиохијски и целог Истока г. Јован X у поруци Његовом блаженству Митрополиту кијевском и све Украјине г. Онуфрију изразио је речи саосећања и подршке у вези са прогоном којем је подвргнута Украјинска православна црква, преноси Патриархия.ru. Порука је објављена на званичној страници Антиохијске патријаршије на друштвеној мрежи.

«Са радошћу, спојеном са тугом, грлимо вас у Христу у ове дане Великог поста, када се припремамо за смрт и Васкрсење Господа и Спаситеља нашег. Пишемо Вам у овом тешком тренутку у историји угледне Украјинске православне цркве, у време када се сећамо речи Светог апостола Павла: У свему имамо невоље, али нам се не досађује; забуњени смо, али не губимо нада; Прогоне нас, али нијесмо остављени; обаљују нас, али не гинемо“ (2. Кор. 4:8-9)», каже се у поруци.

Његово блаженство Патријарх Јован напомиње да иако је Антиохијска црква географски удаљена, сви њени верници у овом тешком времену пружају руку Украјинској православној цркви.

«Непрестано се молимо за вас и ваше пастире, молећи Господа да ускоро заустави овај тужни рат и уништи све претње са којима се суочава ваша света Црква. Нека вам Господ подари мудрост, снагу и способност да истрајете, јер „ко претрпи до краја биће спасен“» истакао је предстојатељ Антиохијске цркве.

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This