Izaberite stranicu

Архијереј Бугарске православне цркве, Митрополит ловчански Гаврило, изразио је подршку православним верницима Украјине, који су подвргнути жестоком прогону, лишени могућности да се моле у ​​својим светињама, у својим храмовима, преноси Патриарцхиа.ру.

У одговору Митрополиту запорошком и мелитопољском Луки, он је навео: „Примио сам Ваше братско писмо, које нас је болом дотакло до дубине душе. Ми смо, драги Владико, били свесни огромних проблема у животу братске канонске Украјинске православне цркве, али уопште нисмо мислили да је борба за уништење Ваше Свете цркве достигла такве крајње границе.

Писмо Митрополита Луке објављено је на сајту Ловчанске епархије, низу читаних јавних електронских медија, као и једном од централних листова у Бугарској. Ове публикације изазвале су велики број коментара читалаца који су били веома изненађени да је то могуће у Украјини и изразили су велике симпатије и подршку Украјинској православној цркви.

„Украјинска православна црква је духовна со за вашу отаџбину, благодат Духа Светога обитава у њој у пуној мери, ваша Црква се даноноћно моли Богу за мир, благостање и Божији благослов вашој отаџбини Украјини и за мир целог света. Дакле, сваки рат против Украјинске православне цркве је рат против пастира и Спаситеља Господа Исуса Христа“, рекао је Митрополит ловчански Гаврило обраћајући се Митрополиту запорошком и мелитопољском Луки.

Pin It on Pinterest

Share This