Izaberite stranicu

Патријарх Московски и цијеле Русије Кирил позвао је да се превазиђу раздори на простору историје Русије (данашње Русије, Украјине и Белорусије).

„Данас наша Отаџбина, историјска Русија, пролази кроз тешка искушења. Знамо шта се дешава у Украјини. Знамо каква се опасност надвила над украјинским народом, који покушавају да измијене – из дијела Свете јединствене Русије да постане држава која је супротно овој Русији, непријатељској Русији“, рекао је патријарх у беседи после литургије у Захатјевском манастиру у Москви.

Према његовом мишљењу, „веома је важно да се у нашим срцима не појави осећање да је тамо непријатељ”.

„Стога, ми се данас и молимо Господу да Господ смири Русију, да се света Русија поново уједини у смислу да никаква свађа и подјела не муче наследнике те јединствене свете Русије. И данас, када се сећамо побједе нашег народа у Куликовској бици, молимо се да, без посебних битака и крвопролића, дође права победа, која би нам поново вратила духовно јединство, мир, благостање и међусобну љубав “, рекао је патријарх, преноси Спутњик.

„Нека се покров Царице Небеске простире над њеним наслеђем – над светом Русијом, нека се свети светитељи Божији, подједнако прослављени и поштовани у Русији и Украјини, у Белорусији и другим крајевима историјске Русије, помоле данас за нас недостојне и наоружају нас правим мислима, правим ријечима, али што је најважније – правим дјелима, кроз која би мир и благостање могли доћи на земљу свете Русије“, закључио је своју бесједу поглавар РПЦ.

Извор: Етос

Pin It on Pinterest

Share This