Izaberite stranicu

Данас, на празник Светог Великомученика Пантелејмона, у Цркви Светог цара Константина и царице Јелене у Луксембургу је служен Молебан и потписано писмо подршке Високопреосвећеном Митрополиту Амфилохију, Преосвећеним архијерејима, свештенству, монаштву и вјерном православном народу Црне Горе, у борби за очување светиња Божијих.

“Молитвама Пресвете Богородице, Светог Василија Острошког и Светог Великомученика Пантелејмона, кога данас славимо, нека Господ уразуми властодршце, а ободри и оснажи нашу браћу и сестре да истрају у одбрани СВЕТИЊА. Амин!”

Писмо духовне подршке потписало је шездесет и двоје вјерника, извјестила је СПЦ у Великом Војводству, парохија Светог цара Константина и царице Јелене.

Текст подршке преносимо у цјелости:

ДУХОВНА ПОДРШКА

у Луксембургу 9. 08. 2020.

 

Његовом Високопреосвештенству

Архиепископу цетињском

Митрополиту црногорско-приморском

Егзарху Светог трона Пећког

Господину Амфилохију

 

Преосвећеним господи Архијерејима,

Свештенству, монаштву и верном народу у Црној Гори,

 

Ваше Високопреосвештенство благословите,

После заједничког Молебна одржаног на дан Светог Пантелејмона у нашем храму Светог Цара Константина и Царице Јелене у Луксембургу, упућеном Господу за милост и помоћ Његову у одбрани Светиња Православних у Црнј Гори,  а саосећајући се са Вама у страдању и патњи од безбожног режима предвођеног председником Ђукановићем, желимо од свег срца и писменим путем да упутимо речи подршке и Вама лично и народу који предводите да истрајете у одбрани СВЕТИЊА ПРАВОСЛАВНИХ!

Целивајући десницу Вашег Високопреосвештенства,

Ваши,

Зоран Радивојевић, Протојереј,

и верни Православни народ из Великог Војводства – Луксембург

Извор: https://www.spclux.lu

Duhovna Podrska - ne damo svetinje126
Duhovna Podrska - ne damo svetinje127
Duhovna Podrska - ne damo svetinje128
Duhovna Podrska - ne damo svetinje130

 

 

Pin It on Pinterest

Share This