Izaberite stranicu

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је јутрос са свештенством Свету архијерејску литургију у манастиру Добрска ћелија код Цетиња.

У литургијској проповиједи након читања Јеванђеља Владика је рекао да се већ двије хиљаде година безбројне душе, милиони људи труде да се дотакну хаљина Христових.

“Јер, једино истинско здравље, исцјељење и живот вјечни се дарује кроз дотицање Њега, Његових хаљина и Његовог тијела. А шта су храмови Божји у којима служимо Господу него хаљине Христове? Шта су свети Божји угодници него саставни дио тијела Његовога”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Поводом годишњице упокојења игуманије Олимпијаде Вуковић и монахиње Христине Нинчић служен је помен на манастирском гробљу.

Владика је рекао да су њих двије своје тијело оставиле у овој светињи којој су служиле много година, дотичући се тако хаљина Христовоих, а да су њихове душе отишле Господу.

“Да га у вјечности грле, да га додирују и да Њиме задобијају црство небеско, вјечно и непролазно”, казао је Митрополит Амфилохије.

Благосиљан је и славски колаач поводом имендана монахиње Евгеније.

Монахиња Стефанија је Митрополиту Амфилохију за Цетињски манастир предала дјелић моштију Светог Илије Калабријског и Сицилијанског.

Радосав Рајо Војиновић

Фото: Јован Д. Радовић

 

 

Pin It on Pinterest

Share This