Izaberite stranicu

Бањалука данас прославља Вазнесење Господње – Спасовдан, славу града и Саборног храма Христа Спаситеља. Свету архијерејску литургију служио је Преосвећени Епископ бањалучки г. Јефрем са свештенством и обављен је чин освећења славског жита и колача. Око Саборног храма одржана је Спасовданска литија, преноси РТРС.

Епископ Јефрем истакао је да Вазнесење Господње, као и сви дани у Христове 33 године земаљског живота, био велики, натприродан дан, који се не може ријечима описати.

– На данашњи дан заокружује се циклус спасења рода људског – поручио је Епископ бањалучки Јефрем након служења Свете литургије у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Епископ Јефрем је, честитајући Спасовдан свим грађанима Бањалуке и Београда, поручио да Црква Христова живи 2.000 година и да је пребродила многе кризе, али да је ниједна није могла уништити.

– Да нам Господ да снаге, да и у овом времену, које је по много чему тешко, будемо јачи, да извучемо потребну поуку јер смо отровали и земљу и воду и храну коју једемо. Могли би и другачије – поручио је владика Јефрем.

Прослави су присуствовали и градоначелник Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић који су Бањалучанима честитали крсну славу града Спасовдан.

 

Pin It on Pinterest

Share This