Select Page

Сјутра након молебана у 18 часова свештенство и вјерници проћи ће кроз град Котор молитвено и мирно, са свијећама у рукама, саопштено је вечерас у Цркви Светог Николе.

Архијересјки намјесник бококторски, парох которски, протојереј ставрофор Момчило Кривокапић казао је у бесједи да ће том приликом Котор бити окађен, као и да је то посебно потребно након онога што су урадили посланици из овог града, гласајући за несрећни Закон о слободи вјероисповјести.

„Нећу да спомињем њихова имена јер бих опоганио ово свето мјесто“, казао је отац Момчило Кривокапић.

Он је подсјетио да се наспрам „интелектуалаца“ који ових дана соле памет о Богу и Закону о слободи вјероисповјести, а нико оd њих крштен није, појавила респектабилна група правих интелектуалаца, људи од кредибилитета, који потписују петицију подршке народу и свештенству у молитвеној борби против непочинства које им је нанешено.

Отац Момчило Кривокапић је позвао бројне вјернике, који су и вечерас присуствовали молебану Пресветој Богородици, да мирно издрже и молитвом надјачају зло оличено у доношењу поменутог закона од стране Скупштине Црне Горе.

„Озбиљан је тренутак јер одавно СПЦ није била под овако опасном пријетњом. Треба бити сталожен и миран, у чврстој молитви, одлучни да бранимо бранимо своју Цркву али, сваки пут то понављам, ако затреба ићи ћемо и другачије. То би била последња линија одбране која значи да смо спремни, као наши преци, животе положити за Цркву своју, бранећи оно што нико не може да нам узме. Видјећете, даће Бог, све ће проћи, како Христ каже, и небо и земља, али моја ријеч неће“, поручио је отац Момчило Кривокапић.

Предраг Николић

Pin It on Pinterest

Share This