Izaberite stranicu

Другог дана Божића, на Сабор Пресвете Богородице, освештана је „Радионица колача Народне кухиње при Саборном Храму Христовог Васкрсења“ у Подгорици. Освећење су служили протојереји-ставрофори Драган Митровић и Далибор Милаковић и протојереј Бранко Вујачић.

У духу доброг домаћина, отац Миомир Вулевић, управник радионице, потрудио се да  уприличи добродошлицу свима присутнима на овом свечаном догађају организујући и послужење у Његошевој сали.

Отац Бранко Вујачић је у бесједи истакао важност овог пројекта Народне кухиње и његовог значаја за спровођење ове важне (најважније) мисије Цркве, а то је брига и одговорност за немоћне. Ова радионица ће унаприједити рад Народне кухиње јер ће цјелокупан приход бити усмјерен на побољшање квалитета и повећања броја корисника којих је сваког дана све више.

По завршеној бесједи отац Бранко је захвалио свима који су помогли да ова радионица почне са радом а посебно господину Раду Живковићу који је донирао средства за њено опремање, уручивши му пригодан поклон.

Отац Миомир је уручио поклон и протиници Оливери Балабан, подсјећајући да је она зачетник идеје о изради рођенданских торти дјеци корисника из које је касније проистекла и идеја о овом самоодрживом пројекту.

Благословом освећења остаје нада и вјера да ће ова радионица послужити још бољем развоју хуманитарне дјелатности Митрополије.

                                                                                                       Владимир Милуновић

Pin It on Pinterest

Share This