Izaberite stranicu

Жене које су се покајале због учињених абортуса и љекари гинеколози који су допринијели томе подићи ће храм Свете Тројице, кажу из Грузијске патријаршије, саопштава Спутник-Грузија.

У условима атеистическог режима многи нијесу схватали колико је абортус велики гријех и то су доживљавали као обичну појаву, каже се у саопшштењу. «Пошто је велики дио нашег становништва почео да живи црквеним животом, код мајки (међу њима има и љекара гинеколога), које су забринуте због гријеха абортуса, појавила се жеља да у знак покајања подигну цркву Свете Тројице» — каже се у саопштењу.

Црква ће бити подигнута од прилога на територији која припада Худадовској шуми у Тбилисију. Католикос патријарх све Грузије Илија II благословио је групу ктитора пожељевши им среће у започетом дјелу.

Године 2012. званично је било регистровано 40 хиљада абортуса, а 2014. број абортуса се  годишње смањио до 33 хиљаде. Према подацима Националне службе статистике Грузије «Сакстат» (Грузстат), у земљи 2015. године родило се  9% више дјечака него дјевојчица, укупно 59 хиљада 249 људи. Уопште, наталитет у Грузији 2015. године смањио се за  2,3% у односу на 2014 године, а морталитет је порастао за 0,7%.

С руског: Марија Живковић

Извор: Православие.ру

Pin It on Pinterest

Share This