Izaberite stranicu

У сриједу, 19. октобра, у Франкфурту је отворен 68. Међународни сајам књига, највећа свјетска манифестација посвећена књизи.

Овогодишњи сајам књига у Франкфурту окупио је око 7200 излагача из 130 земаља широм свијета. Организовано је око 4000 промоција и других дешавања везаних за књигу. Почасни гости 68. Међународног сајма књига у Франкфурту су Краљевина Холандија и белгијска покрајина Фламанска, које су се посјетиоцима представиле заједно, под слоганом “Све ово дијелимо” (This is what we share).

Сајам традиционално посјети око 300 000 љубитеља књиге и око 10 000 новинара.

На овогодишњем франкфуртском сајму књига Издавачко-информативна установа Митрополије црногорско-приморске “Светигора” је једина издавачка кућа из Црне Горе. “Светигора” је посјетиоцима сајма представила 50-так нових издања, са посебним освртом на едицију о Светим Немањићима.

По ријечима директора ИИУ “Светигора” протојереја-ставрофора Радомира Никчевића, који се налази у Франкфурту, штанд Светигоре је добро посјећен, а духовно-историјска литература, какву пружа читаоцу ова издавачка кућа, веома тражена.

“Примјетно је повећано интересовање али и добра понуда дјечије литературе”, каже директор “Светигоре”, “јер свјетски трендови теже дигитализацији књиге а дјечија литература можда понајбоље одолијева овом изазову”, закључује протојереј-ставрофор Радомир Никчевић.

У недјељу 23. октобра, када се и званично завршава Међународни сајам књига у Франкфурту, “Светигора” ће традиционално одржати велику промоцију својих издања у цркви Светог Васкрсења Христовог у Франкфурту.

Светигорина едиција о Светим Немањићима обухвата 8 наслова које је читалачка публика током претходних мјесеци имала прилике да купи уз дневне листове “Дан” у Црној Гори и “Вечерње новости” у Србији. Са тиражом од преко 80 000 примјерака “Светигора” је овом едицијом успјела да упозна шири читалачки круг из земље и региона о животу и духовном подвигу владара Светородне лозе Немањића.

Оливера Балабан

Pin It on Pinterest

Share This