Izaberite stranicu

Примјер манастира Рустово и његовог сетринства доказује да Црква, као и њен народ трпе материјалне тешкоће, које нас погађају. Нашој редакцији обратила се монахиња Теодора, настојатељица овог манаступа, са молбом да помогну сетринству, које брији 16 монахиња, а које се тренутно боре да задржр парцелу која су досад користили, а која се налази до манастирског здања.
Власник те парцеле сада жели да је прода, па пошто сестринство нема потребан новац да је купи. Ако се парцела прода, постоји опасност, саопштава монахиња Теодора, да се наруши молитвени мир сестринства због недостатка простора.
– Испод окриља Мајке Божије ми се молимо и искрено надамо да ће Господ због Кога смо и напустиле овај свијет и нашле уточиште у зидовима овог манастира, отворити срце неког доброг човјека да схвати нашу насушну потребу – апелује монахиња Теодора.
У манастиру се налазе двије чудотворне иконе Мајке Божије и познат је по томе да они који му помажу и моле се у њему пред чудотворним иконама добијају потомство, подсјења ова монахиња и подсјећа да је од оснивања овај храм доживио велики духовни развитак и нагли пораст броја сестара, те је добио на коришћење сусједну парцелу, за коју се сетринство боји да ће бити одузета.
Вјерници и људи широког срца могу да уплате помоћ на жиро-рачун 525-4088-02, или девизни жиро-рачун 709-0000038.1, код Комерцијалне банке а.д. Будва. Телефон сетринства је 068/022-188.

А. Ћ.

Извор: Дан

Pin It on Pinterest

Share This