Izaberite stranicu

На празник Светог мученика цара Николаја Романова Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је поводом ктиторске славе Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу, у сриједу 17. јула 2013, Свету Архијерејску Литургију, у никшићкој Саборној цркви.
Саслуживало је бројно свештенство и монаштво Епархије будимљанско-никшићке и Митрополије црногорско-приморске. У току Литургије Преосвећени Епископ је у чин архимандрита рукопроизвео досадашње протосинђеле: Никифора Миловића, секретара Епархијског Управног одбора Епархије будимљанско-никшићке и Данила Трпчевског, настојатеља манастира Светог Саве у Голији, који је пригодним словом захвалио Његовом Преосвештенству Епископу Јоаникију и Српској Православној Цркви на указаном повјерењу.
Владика будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, са свештенством и сабраним вјерним народом, одслужио је парастос ктиторима, свештенослужитељима и добротворима никшићког Саборног храма. У молитвама пред Господом поменути су и они страдалници из нашег народа који су своје животе положили за Крст Часни и слободу златну. Преосвећени Епископ се потом обратио надахнутом бесједом, честитајући празник Свете царске породице Романов, која се убраја међу највеће добротворе Саборне цркве Светог Василија Острошког у Никшићу.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Pin It on Pinterest

Share This