Izaberite stranicu

Aleksandar_Baku БАКУ, 9. октобар 2009. (Интерфакс) – Очекује се да Патријарх Кирил Московски и све Русије посјети Баку у прољеће 2010. године, рекао је Епископ Александар Бакуа и Каспијске регије.

„ Патријарх Кирил Московски и све Русије прихватио је позив предсједника Канцеларије кавкаских муслимана Алахшукјура да учествује на међурелигиозном самиту који ће бити одржан у Бакуу сљедећег прољећа“, рекао је Епископ на прес конференцијиу Интерфакс-Азербејџан посвећеној десетој годишњици обновљене Епархије.

Коментаришући религијску ситуацију у Републици, Епископ Александар је изразио забринутост због активности страних секти.

Напоменуо је да изасланици страних секти „овдје раде врло активно и наговарају људе да им се придружују“. По његовим ријечима, секташи задобијају наклоност људи, понекад чак и у оним породицама традиционалних вјерника те „дјеца из Православних, Муслиманских, Јеврејских породица изненада саопштавају родитељима да имају своју сопствену вјеру.“

Епископ Александар је подсјетио да су многи Западњаци посматрали становнике Совјетског савеза као атеисте у вријеме СССР, и кад се земља распала „изасланици су извршили инвазију да би на њеној територији нудили своја учења.“

Епископ је такође истакао да се не смије заборавити да је Хришћанство у Азербејџан дошло у првом вијеку, да су први Хришћани проповједали овдје и да чак постоје неки докази да се Апостол Вартоломеј упокојио близу Дјевичанске куле у Бакуу.

Извор: http://theorthodoxchurch.info/blog/news

Превео с енглеског: И.Б.

Pin It on Pinterest

Share This