Select Page
Hram-Sv-Jovana-Bar

ГАЛЕРИЈА

ЦЕТИЊЕ, 04. октобра (Светигора прес) – Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је данас Свету службу Божију на темељима храма Светог Јована Владимира у Бару.

«Свети Јован Владимир, коме се подиже овај храм, је носио Часни Крст и на њему је разапет», рекао је Владика у архипастирској бесједи вјерницима. «Његов Часни Крст, који је до данас сачуван, символ је његове жртве, Његовог распећа за правду Божју, за истину Божју», рекао је он.

«Он се жртвовао, понијевши свој крст, и онда није чудо што га ево до данас спомињемо. И не само да га спомињемо, него и градимо храм у славу Божју и у част Светога, распетога Јована Владимира. Храм расте, знамење Часнога Крста уписано у њега на прошлој литургији када смо цјеливали Крст Светог Јована Владимира је знак да је његов градња по вољи Божјој», казао је Митрополит црногорско-приморски.

«Зато је храм и кренуо да расте према небесима. Нека би Господ благословио све неимаре, трудбенике који се труде на овом храму», пожелио је Митрополит Амфилохије.

Након Службе Божије и послужења Митрополит је посјетио Цркву Св. Николе у Улцињу, и срео се с дјецом полазницима вјеронауке на Цетињу.

Владика Амфилохије сјутра ће служити Свету службу Божију у цркви Светог Пантелејмона и Светог Климента Охридског у Морачким барама, са почетком у девет часова.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This