Izaberite stranicu

patrijarh-kirilPAVLE_PATRIJARH-04МОСКВА, 11. септембар 2009. – Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил честитао је Свјатјејшем Патријарху српском Павлу 95. рођендан. У честитки се каже:

Његовој Светости, Свјатјејшем Павлу, Архиепископу пећкоме, Митрополиту београдско–карловачком, Патријарху српскоме

Ваша Светости, возљубљени у Господу Сабрате и Саслужитељу!

На дан Вашег 95-ог рођендана примите моје најтоплије и најискреније честитке. Руска православна црква се са неизмјерном љубављу односи према братској Српској цркви и непрестано узноси пламене молитве за Њеног Свјатјејшег поглавара.

Са нарочитим осјећањем доживљавамо Ваш рођендан и хвалимо Господа, који је Вашој Светости даривао благослов дуговјечности.

Ваше патријараштво је почело у трагичном периоду историјског битисања Србије. Све те године молитвени подвиг Ваше Светости био је духовни орјентир наде за благочестиви српски народ, загријевајући у њему вјеру и наду на Господа. Вашим жртвеним служењем стекли сте ауторитет истинског оца православних Срба.

Од свег срца Вашој Светости желим Божје помоћи и Вашем благословеном служењу Српској православној цркви крепости духа и христоликог трпљења заступништвом Преблагословене Владичице Богородице и свих угодника Божјих.

С братском љубављу у Господу
+ Кирил, Патријарх московски и све Русије

http://www.patriarchia.ru/db/text/737666.html

Pin It on Pinterest

Share This