Izaberite stranicu

manastir-vranjinaЦЕТИЊЕ, 19.12.2008.год. – Поводом празника светога Николаја, небеског покровитеља Манастира Врањина, у овом древном светосавском манастиру и негдашњем центру Зетске епископије и митрополије, одслужено је Свеноћно бденије са Светом Литургијом.

И поред лошег времена и неприступачности манастира Врањина, у молитви на истоименом Полуострву на Скадарском Језеру, узело је учешћа монаштво неколико манастира из Црне Горе, вјерни народ из Подгорице, Зете и Цетиња као и један високи гост из братске Православне Русије.

Свеноћно бденије служили су настојатељ Манстира Ком игуман Хрисостом (Нешић) и настојатељ манастира Режевићи јеромонах Јефрем (Савин), док је Свету Литургију служио настојатељ Манастира Врањина, јеромонах Петар (Драгојловић).

После завршетка Благодарења у манастирском храму Светога Николе, отац Петар је у Зетској Соби манастира Врањина, пресекао славски колач и освештао славско жито, након чега су сви присутни приступили трпези љубави коју су заједно припремили многи добротвори Светониколајевске врањинске обитељи.

Р.В.

Pin It on Pinterest

Share This