Select Page

Његово преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викарни епископ Патријарха српског Г. Порфирија допутовао је данас, 1. јула 2024. године, у посету братству манастира Хиландар. Преосвећеног Епископа Доситеја срдачно је дочекао игуман манастира Хиландар, Високопреподобни архимандрит Методије, јавила је ТВ Храм.

Преосвећени Епископ липљански и Епископ војни г. Доситеј јуче, у Недељу свих светих, саслуживао је на саборној Светој литругији у Манастиру светих Светих у Верији. Литургијом је началствовао Високопреосвећени Митрополит лаодикијски г. Теодор из Васељенске патријаршије, а саслуживали су и Његово преосвештенство Епископ мађарски г. Силуан (Патријаршија румунска), Високопреосвећени Митрополит Зугдидија и Цетсија г. Герасим (Грузијска патријаршија) и Високопреосвећени Митрополит веријски Пантелејмон. Богослужењу су присуствовали и Преосвећени Епископ Арсеније (Антиохијска патријаршија) и Преосвећени Епископ неапољски Порфирије (Кипарска Црква). По завршетку Божанске литургије служен је и парастос оснивачима ове Свете обитељи, преноси Радио „Слово љубве“, позивајући се на Митрополију Верије, Наусе и Камбаније.

Претходне вечери, у суботу, 29. јуна 2024. године, у „Вими“ Апостола Павла у Верији служена је свечана вечерња служба на отвореном, којом је завршена јубиларна „Павлиа“ у организацији свете апостолске Митрополије Верије, Наусе и Камбаније у част оснивача тамошње Цркве, Павла апостола народа, каже се у извештају Митрополије, која подсећа да су поред Међународне научне конференције, током целог јуна месеца одржаване разне научне, уметничке, културне, спортске и верске активности. Овим свечаним богослужењем началствовао је Митрополит Верије, Наусе и Камбаније г. Пантелејмон, а поред Епископа липљанског Доситеја саслуживали су сви архијереји из Православних помесних цркава сабрани на „Павлији“.

Pin It on Pinterest

Share This