Select Page

У порти Цркве Светог Симеона Мироточивог на Немањиној обали у Подгорици,на Видовдан, 28. јуна 2024. године, одржана је промоција књиге зборника духовне поезије „Витлејемска ружа“ у организацији Удружења књижевника и умјетника „Зенит“.

Промоција је одржана са благословом презвитера Велимира Бугарина, старешине ове светиње на Немањиној обали.

На промоцији овог јединственог зборника духовне поезије, говорили су г. Милан Рајовић, предсједник Удружења књижевника и умјетника „Зенит“, протојереј-ставрофор Гојко Перовић, архијерејски намјесник подгоричко-колашински, професор мр хаџи Александар Вујовић, професор Богословије Светог Петра Цетињског, проф. Олга Дабановић-Кликовац, пјесник Синиша Ашанин.

Модератор ове духовне вечери на Немањиној обали била је Анка Вулетић.

У току промоције своје стихове казивали су пјесници Дејан Д. Дашић, Ивана Кнежевић Минић, Веселинка Рајковић, Славка Гудовић Парађина.

Зборник духовне поезије „Витлејемска ружа“ изашао је са благословом Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког г. Методија. Издавачи су Удружење књижевника и умјетника „Зенит“ из Подгорице и Дубравка Џинкић. Главни и одговорни уредник зборника „Витлејемска ружа“ је професор хаџи Александар Вујовић, професор Богословије Светог Петра Цетињског и уредник Катихетског програма Радио Светигоре. Зборник је препоручио протојереј мр Предраг Шћепановић. Лектуру, коректуру и припрему Зборника урадили су Милан М. Рајовић и Синиша М. Ашанин, који је осмислио и урадио дизајн корица. Зборник је штампан у Studiu Mouse у Подгорици.

Књига ће бити промовисана широм Црне Горе, Србије, Републике Српске и региона.

+++

Установљена награда „Витлејемска ружа“ – први добитник професор хаџи Александар Вујовић

Поета Синиша М. Ашанин, пјесник и члан Удружења књижевника и умјетника „Зенит“ предложио да Удружење установи награду која ће носити назив „Витлејемска ружа“ чија је одлука једногласно усвојена од свих присутних чланова и свештених отаца.

Први добитник награде „Витлејемска ружа“ једноглсном одлуком свих присутних је професор Цетињске богословије хаџи Александар Вујовић. Награда ће му бити уручена на једном од наредних културних дешавања које ће организовати Удружење књижевника и умјетника „Зенит“.

Pin It on Pinterest

Share This