Select Page

На празник Светог Петра Коришког у Цркви Светог Ђорђа под Горицом послије Свете литургије, којом је началствовао отац Гојко Перовић уз саслужење проте Милете Кљајевића, одслужен је четрдесетодневни помен слуги Божијем Видоју Жугићу.

„Највеће чудо наше православне вјере јесте, да можемо да се причестимо храном која нам је припремљена у будућем вијеку. Ми узимамо са трпезе са које још не видимо, хранимо се храном из живота у који још нисмо ступили. Из Тајне вечере, из путира и Царства будућега живота, које тек треба да дође, родиле су се мошти светитеља Саве, Светог Василија Острошког, Светог Петра Коришког кога данас прослављамо“, казао је отац Гојко Перовић у бесједи након прочитаног јеванђелског зачала.

Прота је подсјетио на живот почившег Видоја Жугића, истичући да га је боравак крај овог древног подгоричког храма чинио учесником заједнице и указао на то да смо сви били његова породица.

„Сами његов боравак крај ове светиње, свједочио нам је о крсту и патњи и омогућио нам да будемо људи. У ове последње дане, преко његове сестре Стане, смо подијелили нека знања о Видоју, па смо га још више доживјели као свога брата. Сами Бог зна колико је људи помагало брату Видоју, да је и у тим немогућим условима живота последње дане, уз труд свих нас, провео у љубави, упокојивши се у Господу, уочи празника Светог Василија Острошког Чудотворца“, казао је протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

Бесједа о. Гојка Перовића

Елза Бибић

Фото/Видео: Дарко Радуновић

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This