Select Page

Хуманитарним фудбалским турниром, који је 8-9. јуна одржан на малом терену Спортско-рекреативног центра „Тополица“, завршени су „Дани Светог Јована Владимира“ у Бару.

Турнир, који се се већ трећу годину одржава као дио „Дана Светог Јована Владимира“, организовали су чланови Друштва добровољних давалаца крви „Свети Јован Владимир“ на челу са Нелом Дабановић, Давором Радовићем и Славком Клисићем, а уз подршку Црквене општине Бар. Пријављено је 33 екипе, од којих се њих 18 такмичило, а остатак екипа се хуманитарно пријавио како би својим прилогом учетсвовали у акцији. Сакупљено је 3.400 евра, а сав приход од турнира намијењен је завршетку фрескописа у Саборном храму Светог Јована Владимира. Посебна захвалност иде професорима основних и средњих школа из Бара, као и професорима Средње стручне школе „Данило Киш“ из Будве, који су заједнички прикупили 1200€. Захвалнице је из руку протојереја-ставрофора Слободана Зековића, старјешине Храма Светог Јована Владимира и барског намјесника, у име професора примила Нела Дабановић, професор философије у барској гимназији. Отац Слободан је подјелио и захвалнице: Спортско-рекреативном центру „Тополица“, г. Далибору Марковићу, г. Срђану Тврдишићу, г. Горану Канкарашу, г. Петру Лалићу и г. Николи Лалићу за помоћ у организацији хуманитарног турнира у малом фудбалу „Куп Светог Јована Владимира 2024“.

Треће мјесто освојила је екипа „Делије Бар“ из Бара.

Друго мјесто освојила је екипа „Макијато“ из Бара.

Прво мјесто освојила је екипа „Парохија Крушевац“ из Подгорице која је добила прелазни пехар, као и  мањи пехар који иде у трајно власништво, и икону Светог Јована Владимира.

Дејан Вукић

Pin It on Pinterest

Share This