Select Page

На празник Преподобног Стефана Пиперског и Жупског, 2. јуна 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије служио је Свету Архијерејску Литургију у храму посвећеном овом Светитељу у мјесту Губељ – Кута, у Жупи Никшићкој.

Саслуживали су: протојереј Василије Брборић, јереј Петар Милутиновић, јереј Обрен Дамјанац и архиђакон Јаков (Нинковић) уз молитвено учешће вјерног народа.

Током Литургије Владика је досадашњег ђакона Милоша Мизића из Панчева, рукоположио у чин свештеника, који ће бити парох у Павином Пољу.

Прије чина рукоположења сабранима се обратио Преосвећени Епископ Методије, рекавши да је данас присутна двострука радост, осим  што прослављамо Светог Стефана Пиперског и Жупског, имамо и рукоположење.

„Данас прослављамо Светог Стефана Пиперског и Жупског, који је овдје ником поникао, Светитеља Божјег наших простора, а прослављамо Христа Бога нашег на првом мјесту. Имамо радост да ћемо извршити рукоположење ђакона Милоша Мизића, који је родом из Београда, у Панчеву је живио и службовао, а дошао у Епархију будимљанско-никшићку да ту настави да служи Богу и да се труди на њиви Господњој, изграђујући себе, спасавајући своју душу и душу народа који ће му бити повјерен тако што ће му служити, јер је свако мјесто и положај и чин у Цркви само призвање, не на част, моћ и власт, него призвање на већу службу и већу жртву коју човјек треба да да и подастре под ноге Христове, служећи спасењу своме и свога народа. То нам је показао и сам Христос рекавши: Ко хоће да буде први међу вама, нека буде свима слуга“, казао је Владика.

Pin It on Pinterest

Share This