Select Page

Општи позив благовјерном српском народу Берана и Васојевићког краја Црквеног одбора за градњу Саборног храма Светог Симеона Мироточивог у Беранама

​Изградња Саборног Храма Светог Симеона Мироточивог се примиче своме завршетку гдје је, како то обично бива, потребно уложити највише пажње, знања, љубави и средстава. Овај монументални, саборни подухват наше богомспасаване Епархије будимљанско-никшићке, њеног свештенства, монаштва и вјерног народа је благословом Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Методија обогаћен новоодобреним пројектом изградње Епархијског центра и епископске резиденције при овоме храму, јер се саборност овога Светога храма управо и огледа у томе што он треба да служи за проширену, садржајнију и обогаћену мисију епархијског Епископа.

​Стога се Ваша света мајка Црква обраћа Вама, својој дјеци, заштитницима, добротворима и поштоваоцима да узмете општег учешћа у финансирању и довршавању овог монументалног подухвата који ће још једном благовјерне и христољубиве житеље Берана и васојевићког краја ставити на значајно мјесто на мапи Светосавља.

​Зато и Вас драги суграђани, саплеменици, саборци, браћо и сестре Срби православни као одбор за изградњу ове светиње молимо да свако да, макар и мали допринос завршетку ове Светиње. Сваки ће допринос, макар и најмањи, не само помоћи да се ово саборно дјело љубави заврши него ће вратити дух свеопштег напретка и благостања српском народу. Не смијемо никад сметнути са ума древну српску духовну законитост да градећи Храм не само да изграђујемо себе већ и радујемо сјене предака и свијетлимо пут нашим потомцима и цијелом српском роду!

Извор: Епархија.ме

Pin It on Pinterest

Share This