Select Page

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Методије служио је, на Велики четвртак, 2. маја 2024. године, Свету Архијерејску Литургију, у Саборном храму Светог Симеона Мироточивог, у Беранама.

Саслуживало је свештенство беранског намјесништва и монаштво манастира Ђурђеви Ступови, уз молитвено учешће бројних вјерника.

Ријечима архипастирске бесједе сабранима се обратио Преосвећени Епископ Методије подсјетивши да је Господ на Тајној вечери установио највећу тајну над свим тајнама за које је чуло небо и земља, а то је присаједињење и сједињење у Светој Тајни причешћа Тијелом и Крвљу Христовом самог Бога и човјека.

„То се десило на данашњи дан, а Господ Који је по својој божанској премудрости и предзнању знао све оно што му слиједи и ка чему корача ових дана Страсне недеље и каква је слабост људска и непостојаност на том путу врлине, добра, пријатељства, братства, вјерности, пожртвовања, љубави и сваке друге врлине на коју је човјек призван, Он је као одговор на све то што Му предстоји и ка чему иде показао најдубље своје смирење и спремност да испије ону чашу коју је требао да испије ради нас и ради нашег спасења“.

Опширније на: Епархија.ме

Pin It on Pinterest

Share This