Izaberite stranicu

Свети Синод Румунске православне Цркве позвао је вјернике да „чувају благо вјере наслијеђено од предака, јер је православље жива веза са Христом“.

У традиционалној поруци за Недјељу православља истиче се значај светих икона у православљу.

„Православни дом или црква без иконе су као пустиња. Икона нам показује да човјек може да побиједи гријех и да се обожи благодаћу Духа Светога. Иконе су прозори у вјечност, кроз које се наша душа уздиже и духовно узраста“, наводи се у поруци.

Свети Синод у поруци подјсећа да је побједа православља над иконоборачком јереси била велика, а борба тешка, али и да су сваки пут у кризним временима „архијереји и оци просвећени Духом Светим устајали и борили се на Светим Васељенским Саборима против погрешних учења и потврђивали праву вјеру“, те позива вјерне да се и данас боре са искушењима и чувају наслијеђену православну вјеру.

„Чувајмо благо вјере које смо наслиједили од предака, јер је православље жива веза човјека и Христа, која нас води у живот вјечни“.

Такође, Свети Синод подсјећа на прикупљање прилога за Централни мисионарски фонд и позива вјернике да подрже мисионарско-пастирску и друштвену – филантропску дјелатност Румунске православне цркве.

Извор: basilica.ro

Pin It on Pinterest

Share This