Select Page

Његово преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион посетио је 7. фебруара 2024. године у поподневним часовима Гораждевац, где је разговарао са окупљеним грађанима.

У својој беседи Преосвећени Епископ је окупљеним верницима пренео поздрав и благослов Његове светости Патријарха српског г. Порфирија и поручио им да се молитвом треба борити за мир.

“Владика Теодосије вам је био у посети у недељу, па дођох и ја. Мати Марини смо служили четрдесетодневни помен. Преносим Вам поздрав и благослов Његове светости Патријарха. Да знате да се молимо за вас и мислимо на Косово и Метохију и на вас. Треба да се боримо пре свега молитвом. Молитва је оружје којим се зло убија и које нама обезбеђује небески мир. Тим оружјем се задобија Царство небеско. Замолио бих вас да у овим временима искушења, када треба да прионемо на молитву, оставимо све ситне заваде иза себе. И оне које имамо с другим човеком, а и оне које имамо сами са собом. Човек се некако сам у себи расправља и троши енергију напразно. Та енергија нам је дата да би стекли вечни живот. Подржавајући Свету Мајку Божију којој смо се помолили, нека нам она у томе помаже, да и ми отворимо срце ка нашој небеској и вечној отаџбини, јер је и то битка коју бијемо”, рекао је Епископ Иларион.

Окупљеним верницима Епископ новобрдски Иларион рекао је да смо из дана у дан све ближи сусрету са Христом, али и са Иваном и Пантом који су 13. августа погинули на Бистрици.

“Не водимо само битку за комад земље. Борећи се за своју породицу, окућницу и своје достојанство, боримо се за своје вечно достојанство у Царству небеском, то да не заборавимо. И када делује да је безизлаз, да нема решења, да делује да је све пропало, тада треба да знамо да Божија је последња. Само човек ако иде са добром вером, никако да не прими лошу помисао, ми хришћани смо сваког тренутка све ближи са Њим, поред свих ових ужаса који се дешавају, то је истина. Ми чекамо Христа, а посебно ми овде чекамо сусрет са нашим Иваном и са Пантом. Сваког тренутка смо ближи томе да се сретнемо и са њима и са нашим прецима који се моле Богу за нас и од којих нам долази утеха. Нека вам Бог да снаге, чувајте мир и реч Божија као оружје нека вам буде у срцу. Молитве нека нам буду оружје и оно што пробија пут ка Царству небеском”, рекао је Епископ Иларион.

Извор: ТВ Храм

Pin It on Pinterest

Share This