Izaberite stranicu

Празник Светог Саве, првог Архиепископа српског, који је небески покровитељ Његовог Високопреосвештенства Митрополита варшавског и све Пољске г. Саве, прослављен је светом Литургијом у Саборном храму Свете Марије Магдалене у Варшави.

Началствовао је Архиепископ белски Георгије уз саслужење господе епископа хајновског Павла и семјатичког Варсонуфија, у молитвеном присуству слављеника, митрополита Саве. Архиепископ бјелисточки и гдањски Јаков служио је затим благодарење за здравље и дуг живот митрополита Саве, док је молитвене жеље у име Светог Архијерејског Сабора изрекао Архиепископ лубелско-хелмски Авељ, уручујући му панагију са ликом Пресвете Богородице Лесничке, заштитнице православних у Пољској у тешким годинама 17. века. 

– Будимо буду верни Христу, предајмо Му своја срца и имајмо неограничено поверење и Њега. Живећи на овај начин, победићемо сва искушења сила таме. Упркос сложености свакодневног живота, у свету можемо видети дејство благодати Божје, али неопходан је искорак од стране човека да чује и види шта Бог на разне начине упућује свету и сваком од нас. Неопходно је да имамо чврсту веру засновану на Христу и животу Цркве – беседио је митрополит Сава.

Извор: orthodox.pl, СПЦ

Pin It on Pinterest

Share This