Select Page

У 28. Недјељу по Духовима, на празник Свете Великомученице Варваре и Светог Јована Дамаскина,  у недјељу која је у народу позната и као Дјетињци, у храму Светих апостола Петра и Павла, служена је света литургија,  коју је служио парох рисански протојереј-ставрофор Момчило Глоговац.

Љепоти ове свете Литургије, допринио је и анђеоски глас сестринства Манастира Бања, које су за пјевницом окупили и даровиту дјецу из Рисна и околине.
Након Свете Литургије,  вјернима се бесједом обратио отац Момчило, подсјетивши да су дјеца она која су чиста и благословена и која имају тај дар да постану Свете особе, само ако сачувају ту дјечију чистоту, љубав и вјеру у Бога.
Након Свете Литургије,  полазници школе вјеронауке при храму Светих Апостола у Рисну, окупљенима су предали скромни поклон, пјесме и рецитације у којима се величају хришћанске врлине, које треба да следимо цијелог свог живота.
Како би се одвезали од врпце, којом су по обичају били везани, ђаци су пред свима, али и пред Живим Богом,  обећали да ће бити још бољи ђаци, да ће слушати родитеље и старије, одржавати своју молитву и славити Име Божије.
Након овог кратког наступа, свој дјеци, која су била у храму подијељени су пакетићи,  а дружење је настављено у парохијском дому.
Јовица Вукасовић

Pin It on Pinterest

Share This