Select Page

Пред почетак Великог васкршњег поста, у среду 22. фебруара 2023. године, Његово преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије примио је у Епархијском двору у Пријепољу неколико угледних представника Срба из Пријепоља на разговор и пријатељско дружење: председника општине Пријепоље г. Драга Попадића, председнике црквених општина Пријепоље и Коловрат г. Мирољуба Бјелића и г. Брану Петрића, као и представнике Одбора за подизање Крста на Титеровцу изнад Милешеве.

„У краћем пријатељском разговору размењена су мишљења о тренутној ситуацији у нашем граду и Епархији, сагледане потребе и могућности за унапређење сарадње Општине и Епархије и изнете смернице даљег деловања црквених општина на подручју града. Саговорници су се сагласили да је неопходно продубити и учврстити сарадњу општинског руководства и Цркве како би се унапредио положај, живот и духовно стање верног народа на подручју Епархије. У том контексту договорено је да се овакви сусрети и разговори и у будућности што чешће одржавају“, саопштила је Епархија милешевска.

Гости су захвалили Епископу Атанасију на позиву и указаном поверењу уз обећање да ће се увек радо одазвати на сваки предлог и идеју из Епархије, како би заједнички могли помоћи свим грађанима Пријепоља у решавању свих текућих питања живота и рада. Том приликом, Епископ милешевски г. Атанасије је са гостима разменио и пригодне поклоне.

Pin It on Pinterest

Share This