Select Page

Његова светост Патријарх српски г. Порфирије, стигао је, у вечерњим сатима по нашем времену, 24. јануара 2023. године, на међународни аеродром Џон Фицџералд Кенеди (John F. Kennedy International Airport) у Њујорку, Сједињене Америчке Државе.

Његову светост дочекали су Његово преосвештенство Епископ канадски г. др Митрофан, који је део свештене пратње Патријарха Порфирија, верни народ и деца парохије Храма Светог Саве у Њу Јорку.

У свештеној пратњи Патријарха су и протојереј-ставрофор др Велибор Џомић и протођакон др Драган Радић.

Како је планирано Његова светост ће од 24. до 28. јануара посетити парохије и Црквено-школску општину Светог Саве у Њујорку, које му је Свети архијерејски синод поверио на духовно старање све до потпуне нормализације тамошњих прилика. Патријарх Порфирије ће се на лицу места упознати са процесом обнове Саборне цркве Светог Саве у Њујорку, која је изгорела на Васкрс 2016. године.

У Њујорку ће, на сам дан празника, Његова светост Патријарх служити свету Литургију, а потом ће присуствовати свечаној прослави Светог Саве – патрона тамошњих православних Срба. Током боравка у  Њујорку, Његова светост ће одржати више састанака у вези са обновом богослужбеног живота православних Срба у Њујорку, као и са обновом Саборне цркве Светог Саве.

Извор: Радио Слово љубве

Фото: протођакон Драган Радић

Pin It on Pinterest

Share This