Select Page

Божићни празници торжествено прослављени у Светониколајевском манастиру у провинцији Ћако, у Републици Аргентини.

Прослава празника Рождества Христовог у Манастиру Светог Николе и истоименој парохији у Маћагају отпочела је 6. јануара Светом тајном крштења, којом је малени Стефан Станишић постао нови члан Христове Цркве. Крштење је извршио  јеромонах Никита, настојатељ манастира, у присуству родитеља, кумова и вјерног народа. Стефан Станишић је четврто дјете архијерејског намјесника и пароха у Ресистенцији, оца Бранка Станишића.

По завршетку крштења, у вечерњим сатима наложени су бадњаци уз божићне песме Богомладенцу Христу, а затим је служена је Света литургија којом је началствовао отац Бранко уз саслужење јеромонаха Никите.

На крају Литургије, док се дијелила нафора, чтец Цркве Светог Николе, г. Александар Миловић, прочитао је Божићну посланицу Његове светости Патријарха Порфирија, а по завршетку службе и духовне трпезе у црквеном салону је послужена празнична вечера, коју су припремили јеромонах Никита и о. Бранко. Божићно славље је настављено уз духовне пјесме и разговоре до раних јутарњих часова.

На Сабор Пресвете Богородице, 8. јануара, Свету литургију је служио отац Бранко Станишић, уз молитвено присуство јеромонаха Никите и верног народа.

У понедељак, 9. јануара, када прослављамо мученичку кончину Светог архиђакона Стефана, Свету литургију је служио настојатељ манастира јеромонах Никита, док је за пјевницом била гђа Снежана Корнет, која је посебно за ту прилику допутовала из Парагваја.

Pin It on Pinterest

Share This