Izaberite stranicu

Галерија уметности Приштина, Дом културе “Грачаница” и Школа калиграфије “Дијак” организују радионицу калиграфије од 29. септембра до 3. октобра у манастиру Драганац код Гњилана. Радионицу ће водити Душан Мишић, ликовни уметник и добитник бројних међународних и домаћих признања из области калиграфије.

“У аутентичном амбијенту манастира Драганац полазници школе савладаће основе лепог писања и традиције рукописних књига које су настајале у манастирским преписивачким школама. Одабрани ученици средњих школа са подручја Косовског Поморавља боравиће у манастиру који је у протеклом периоду постао духовно средиште за 40. 000 Срба који живе у овој области”, саопштили су организатори.

Радови настали на овој радионици биће изложени у порти манастира Драганац, а најуспешнији ће остати трајно на зидовима у манастирском комплексу.

“У наставку јесење излагачке сезоне крећемо са радионицом калиграфије и изложбе у Драганцу, у оквиру програма подршке угроженом културном благу Косова и Метохије, чекају нас важне изложбе младих уметника са КиМ и Удружења ’Лада’”, рекао је Небојша Јевтић, директор Галерије уметности Приштина са седиштем у Грачаници.

Радионицу подржавају Епархија рашко-призренска, Министарство културе и информисања Републике Србије, манастир Драганац и игуман овог манастира о. Иларион, новоизабрани владика новобрдски.

Извор: Радио КиМ

Форо: Контакт плус

Pin It on Pinterest

Share This