Izaberite stranicu

У  оквиру духовне, образовне и добротворне мисије, коју организује Новосибирска митрополија уз подршку регионалних власти, брод-црква „Св. апостол Андреј Првозвани“, пловећи реком Об већ 25 година, долази до тешко доступних насеља, пружајући становницима потребну помоћ.

Мисионарски брод-црква Светог апостола Андреја Првозваног први пут је кренуо низ реку Об у лето 1996. године и од тада свештеници, лекари и социјални радници сваког лета плове реком, обилазећи удаљена и ретко насељена насеља, пружајући мештанима духовну, медицинску и социјалну помоћ.

Овим путем више од 100.000 људи добило је свеобухватну помоћ, саопштава Новосибирска митрополија.

На своје 25. путовање брод је кренуо у понедељак, 15. августа. Овог пута мисионари ће посетити доњи ток реке Об.

Путовање је почело молебеном који је служио Његово високопреосвештенство Митрополит новосибирски Никодим, који се захвалио свима који дају свој допринос да ова  мисија успе:

“Ове послове обављамо заједно — свештенство, лекари и социјалне службе — трудимо се да помогнемо обичном човеку. И црква и болница долазе људима који живе у удаљеним селима, доносећи им духовну и физичку помоћ. Веома је важно да људи, без обзира на то у којим удаљеним местима живе, осете да су збринути, да им се помаже и да их се сећамо. Да Господ све благослови и укрепи, и да се сви сетимо да ово радимо јер је људима потребна помоћ!“

Извор:Оrthochristian

Превела Весна Девић

Pin It on Pinterest

Share This