Izaberite stranicu

Полазници Љетње школе српског језика за странце, коју организује Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори са сарадницима (Општина Никшић и Удружење „Пријатељи Никшића“), данас, 20. јула 2022. године, посјетили су Цетињски манастир.

Након обиласка манастирског храма и ризнице, полазнике је угостио Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије у просторијама Митрополије, пожељевши им добродошлицу и уручивши им пригодне поклоне.

Љетња школа српског језика за странце одржава се у Никшићу од 10. до 31. јула  и намијењена је студентима српског језика, српској дијаспори и свим заинтересованим особама старијим од 18 година.

Ово је други пут како Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори са сарадницима реализује Љетњу школу српског језика за странце, прва је организована у Игалу 2019. године. Ове године у оквиру школе преко тридесет полазника из више земаља свијета учи српски језик (ијекавски и екавски изговор, говорне вјештине, писање, граматички и лексички систем). Љетња школа има циљ, како су раније саопштили организатори, да кроз учење српског језика представи странцима и припадницима српске дијаспоре оно што је најважније у нашој култури и традицији.

Никола Јоксимовић

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This