Izaberite stranicu

Др Anne J. Matlack диригент америчког хора “HARMONIUM CHORAL SOCIETY” (NEW JERSEY)  казала је да је задовољна синоћним наступом у которсакој цркви Светог Николе, посебно због одличне акустике.

“Котор је диван град. Овдје смо провели један диван дан. Вољела бих када би могли остати мало дуже. Наш хотел је у Дубровнику и морамо се одмах вратити.

Покушали смо да дођемо 2020. и 2021. али смо тек ево сада коначно у томе и успјели.

У нашем су хору сви волонтери, али који веома воле музику. Доста је њих који су и професори, или студирају музику. Моја кћерка је такође у хору. Драго ми је што смо могли да представимо доста женских композитора.

На репертоару је углавном била духовна музика, али и са композицијама које показују неки дио духовности мало другачијие, а опет примјерен цркви. Наравно, хтјели смо такође да изведемо и мало америчке музике.

Црква Светог Николе је стварно дивна и акустика у њој је таква да сам се прелијепо осјећала приликом концерта”, казала је Matlack за Радио Котор.

Домаћин америчком хору било је Српско пјевачко друштво “Јединство 1389” Котор.

На репертоару су између осталог била дјела композитора Patricie Van Niess, Thoinot Arbeau, Sarah Quartel, Ola Gjelio, Anton Bruckner..

На публику је најјачи утисак оставило извођење пјесме  “Old Time Relligion” Moses Hogan (солисти mezzo-sopran Mercedes Pescevich, sopran Nancy Watson Baker).

Радио Котор  

Фото – Андреа Шеваљевић

Pin It on Pinterest

Share This