Izaberite stranicu

Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије данас, 5. јануара 2022. године, уручио је Институту за онкологију Клиничког центра Црне Горе донацију Митрополије ултразвучни апарат. Вриједност донације је око 30.000 евра.

Владику Јоаникија у КЦЦГ су дочекали министарка здравља др Јелена Боровић Бојовић, медицински директор др Зоран Терзић и директорица Института др Сања Лекић.

Честитајући долазећи празник Христовог Рођења, Митрополит је подсјетио на дугогодишњи обичај Цркве да у празничним данима дарује неку од важних установа.

“Хвала вам на овом сусрету, нека Бог благослови ваш рад, ваш огромни труд, нека вам дарује снаге да и ову епидемију побиједимо сви заједно, али превасходно захваљујући вашем труду”, казао је Митрополит Јоаникије обраћајући се здравственим радницима.

Министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић захвалила је Митрополиту Јоаникију и цијелој Митрополији црногорско-приморској, наглашавајући да се ради о веома важном поклону.

“То је ултразвучни апарат који је био неопходан како за лијечење, тако и за веома важну дијагностику тешких онколошких болесника”, објаснила је министарка.

Директорица Института др Сања Лекић је казала да ће захваљујући овој донацији пацијенти убудуће све услуге добијати у Институту, док је медицински директор КЦЦГ др Зоран Терзић, захваљујући се на донацији, истакао да је важно да сви пацијенти буду на успјешан и прави начин збринути и лијечени.

У наставку интегралне изјаве Његовог високопреосвештенства и уважене министарке Боровинић Бојовић.

Изјава Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија:

Поштована министарко, господо директори, нека је срећан празник Рођења Христовог који долази. Ми имамо обичај да уочи овог празника посјетимо неку од важних установа и да нешто помогнемо. Овог пута смо одлучили, због ове врло компликоване епидемиолошке ситуације и због великог оптерећења љекара и медицинског особља, а и цијенећи заиста ваш огромни подвиг у овим тешким временима, да приложимо овај апарат. Мени су рекли да је најпотребнији апарат за ултразвук, јер ова установа, Институт за онкологију, овај апарат до сада нијесу имали и савјетујући се са љекарима, ми смо одлучили да управо овом одјељењу поклонимо овај апарат, надајући се да ћемо олакшати и љекарима и болесницима и да ћемо на такав начин макар мало допринијети нашем народном здрављу.

Хвала вам на овом сусрету, нека Бог благослови ваш рад, ваш огромни труд, нека вам дарује снаге да и ову епидемију побиједимо сви заједно, али превасходно захваљујући вашем труду. Ту се сви ослањамо на љекаре, али морамо сви да подијелимо одговорност у овим данима и годинама, јер епидемија траје дуго, да се заједнички изборимо и са епидемијом и са другим болестима.

Изјава министарке здравља др Јелене Боровинић Бојовић:

Ваше високопреосвештенство, уважени Митрополите Јоаникије, желим да искажем посебну захвалност Вама лично, као и цијелој Митрополији Црногорско- приморској, која је и овога пута, као и небројено пута до сада, учинила веома важан поклон и приредила данас једно пријатно изненађење за љекаре Института за онкологију, гдје од данас можемо да се похвалимо да захваљујући Вама и Вашој донацији постоји један веома важан апарат. То је ултразвучни апарат који је био неопходан како за лијечење, тако и за веома важну дијагностику тешких онколошких болесника. У том смислу, посебно смо захвални што је овај апарат дошао баш на ово мјесто, у праве руке љекара који спашавају људске животе, јер ми знамо да без обзира на пандемију којом смо сви у последње вријеме посебно оптерећени, морамо водити рачуна и не смијемо заборавити све оне пацијенте који се лијече од тешких малигних болести и који завређују посебну пажњу.

Наравно, у сусрет овом великом хришћанском празнику, желим да искористим ову прилику да честитам предстојеће празнике свим вјерницима и да им пожелим оно што је најважније са ове адресе, а то је као прво добро здравље, добро расположење за њихове породице, велику слогу и мир и наравно да сви заједнички, солидарно помажемо једни другима, јер ево као што нас је и ова пандемија упозорила, без заједништва нема просперитета. Најљепша хвала још једном.

Лазар Шћекић

 

Pin It on Pinterest

Share This