Izaberite stranicu

Благословом надлежног пароха протојереја Драгослава Ракића, вриједним ангажовањем чланова Црквеног одбора и личним залагањем господина Павла Анђуса уз добротворство добрих људи, успјешно је завршен још један од веома вриједних, стратешки значајних и изузетно захтјевних градитељских пројеката Парохије паштровско–тудоровићке.

У питању je изградња јавне линијске саобраћајне инфраструктуре – пјешачке путне стазе од главног пута који саобраћа кроз село Ђенаши до Цркве Светог Стефана Штиљановића.

Наиме, изградња приступног пута је започела заједно са завршним радовима на обнови Цркве Светог Стефана Штиљановића, коју је освештао блаженопочивши Високопреосвећени Митрополит црногорско–приморски г. Амфилохије 21.10. 2018. године.

Будући да је терен око цркве јако неприступачан и да је цијелим подручјем степенаста подлога, која има каскадни распоред земљишта са каменим и земљишним избочинама, изградња путног прилаза се одвијала у етапама и различитим приступима у извођењу самих радова.

Стаза је укупне дужине 150 метара док последња етапа има дужину преко 60 метара, ширина стазе зависно од дионице се креће од 1,5 до 2 метра.

Изградња последње етапе је износила 10.000 евра, док вриједност цијеле пјешачке путне стазе до сада износи преко 15.000 евра.

Преостали радови су више естетског карактера, али свакако захтијевају огромна средства и посебан приступ у извођењу самих радова због захтјевног терена, а то су поплочавање пјешачке путне стазе, изградња улазне лучне капије, те освјетљавање стазе.

Благодарећи свим учесницима у изградњи и остајући њихови вјечни молитвеници, уздамо се у Божији благослов за наше даље подвиге и надамо се да ћемо истим ентузијазмом и залагањем добрих људи и „естетски“ уредити ову стазу, која будући да води до цркве духовног патрона племена Паштровићи, има посебан мисионарски и духовно стратешки значај за цијели локалитет овог племена.

Парохија паштровско–тудоровићка

 

Pin It on Pinterest

Share This