Izaberite stranicu

На Православном Свето-тихоновском универзитету у Москви вечерас, 21. октобра, у 18,30 часова одржаће се вече “Побједа вјере на заласку Константиновог доба. Лекција Црне Горе 2020” посвећено блаженопочившем Митрополиту Амфилохију и литијама за одбрану светиња у Црној Гори.

Православни Светотихоновски универзитет подсјећа да је цио православни свијет почетком 2020. године био свједок невиђених догађаја када је, под руководством Митрополита црногорско-приморског Амфилохија, цијела Црна Гора кренула у молитвене ходове у одбрану православних светиња због опасност од њиховог отимања, скрнављења и пропасти.

“Снага светог благослова и стрпљење у нади, оживјели су вјеру у народу, оживјели историјско сјећање и промијенили судбину слободољубиве и херојске Црне Горе”, наводи се у најави за ово вече у којем ће учествовати и делегација Српске православне цркве из Црне Горе.

У оквиру овог сусрета биће приказан кратки документарни филм “До Христове побједе!”, а говориће и одговарати на питања студената и осталих посјетилаца очевици и учесници ових догађаја, протојереј Никола Пејовић, главни и одговорни уредник портала Митрополије црногорско-приморске и православне радио станице “Светигора”, и Иван Булатовић, предсједник Братства православне омладине Црне Горе.

Отац Никола Пејовић и Иван Булатовић са протођаконом др Дамјаном Божићем, главним и одговорним уредником “Православља” (новина Српске патријаршије), и Мирјаном Лолић Мочевић, главном и одговорном уредницом ТВ Храм, чланови су посланства Српске патријаршије које по благослову Његове светости Патријарха српског г. Порфирија учествује на IX међународном фестивалу “Вјера и ријеч” у Москви.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This