Izaberite stranicu

Његово блаженство Патријарх антиохијски и свега Истока Јован X састао се јуче, 30. септембра 2021. године, у Антиохијској патријаршији у Дамаску са игуманом Арсенијем Соколовом, представником Патријарха московског и целе Русије при Антиохијском престолу.

Током састанка Његово блаженство Патријарх Јован захвалио се Његовој светости Патријарху московском и целе Русије Кирилу на братској помоћи коју Руска црква пружа Антиохијској цркви у обнови цркава уништених током рата у Сирији.

Уз подршку Руске православне цркве, тренутно се обнављају три верска објекта Антиохијске православне цркве – у Арбину, Забаданију и Дараји.

Његово блаженство се такође захвалио Руској цркви на помоћи у снабдевању медицинском опремом Патријаршијску болницу Ал-Хосн, која се налази у Долини хришћана (провинција Хомс).

Игуман Арсеније пренео је поздраве Његове светости Патријарха московског и целе Русије Кирила Предстојатељу Антиохијске православне цркве. Отац Арсеније је такође причао Његовом блаженству Патријарху Јовану о недавној међународној конференцији „Светско Православље: првенство и соборност у светлу православног учења“ одржаној у Москви, којом је председавао Патријарх Кирил.

Затим су разговарали о широком спектру питања од заједничког интереса.

Извор: patriarchia.ru

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This