Izaberite stranicu

Француски хуманитарац Арно Гујон, оснивач хуманитарне организације “Солидарност за Косово”, приликом своје прве званичне посјете Црној Гори у својству директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Р. Србије, јуче се у манастиру Ђурђеви ступови поклонио икони величких новомученика. Том рпиликом је запалио свећу у знак сјећања на 118 дјеце и преко 400 цивила зверски убијених 1944. године, од стране албанске СС дивизије “Скендербег” и “Принц Еуген” у селу Велика недалеко од Плава.

“Сјећање на њихову трагичну судбину треба да буде мјера српског помирења и слоге која нам је у овим тешким временима преко потребна”, написао је на свом Фејсбук профилу г. Гујон.

Током посјете Ђурђевим ступовима Гујона је примио и благословио Његово преосвештенство изабрани Епископ будимљанско-никшићки г. Методије.

“Током организације наших традиционалних хуманитарних љетовања за дјецу са Косова и Метохије, владика Методије нас је сваке године обилазио и даривао малишане. У дугом и садржајном разговору, Епископу Методију сам захвалио на безрезервној подршци коју нам пружа свих ових година, док сам од њега добио благослов и подршку да наставим са истим жаром рад на функцији коју обављам сада за Србе у региону и дијаспори”, казао је Гујон.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону се састао и са предсједником општине Беране, Тихомиром Богавцем:

“Разговарали смо о положају српског народа на овим просторима, прошлим и данашњим изазовима као и цјелокупној друштвено – политичкој ситуацији у Црној Гори. Драго ми је што сам имао прилику да обиђем Беране из којег су нам пристизале слике антологијских сцена одбране светиња током прошлогодишњих литија”, објавио је на Фејсбуку Арно Гујон, закључујући да се састао и са предсједником општине Никшић, Марком Ковачевићем на прелепој Требјеси.

Весна Девић

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This