Izaberite stranicu

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић казао је да у тој установи сматрају да петорицу младића, ухапшених због сумње да су на националној и вјерској основи вријеђали ученике и свештенство који бораве и раде у Богословији, треба пустити из притвора.

Перовић је, у изјави достављеној “Вијестима”, казао да ће тај став школе, у циљу исказивања добре воље, изнијети у уторак пред тужиоцем, гдје је позван како би као ректор дао изјаву.

“Сматрам да је од велике користи и нама као оштећеној страни, као и починиоцима овог дјела – то што надлежне институције раде свој посао како треба. У том смислу очекујем да ће се сваки сегмент овог немилог догађаја испитати до краја и како треба, ради општег добра свих нас на Цетињу и у Црној Гори”, навео је Перовић.

Казао је да је са неким од родитеља ухапшених младића имао “искрену и људску комуникацију”, која је “посвједочила да они саучествују са нашом нелагодом поводом ових збивања”, да им је жао и да се њихова дјеца кају због својих поступака. Перовић је додао и како би волио да то буде став свих актера овог инцидента.

“Сматрамо да се међусобно не искључују: на једној страни испитивање свих околности на професионалан и правни начин од стране надлежних институција, – а на другој страни наш захтјев да се уздрмани међуљудски односи у крајњој мјери релаксирају: обуставом даљег притвора и нашим толератним односом према оптуженима у даљем току истраге. Све што доприноси размицању ове магле која је пала међу нас као људе, пријатеље и комшије – у нашем је примарном интересу”, закључио је Перовић.

Из Управе полиције данас је саопштено да су Цетињани Д.Р. (20), П.В. (20), М.Ч. (20), А.Л. (22) и Ф.Б. (20) ухапшени због сумње да су, у ноћи између 14. и 15. априла, испред интерната Богословије вријеђали ученике и свештенство који бораве и раде у тој установи, на вјерској и националној основи.

Додали су да су осумњичени ученике и свештенство позивали на физички обрачун, “те су покушали да уђу у објекат у којој намјери нијесу успјели.”

Они се терете за кривично дјело – насилничко понашање и кривично дјело – непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести.

“Сумња се да су ова лица исте вечери оштетила путничко моторно возило власништво једног физичког лица из Цетиња поломивши стакла на возилу, исписавши по возилу графит, те оштетивши врата”, закључили су раније полиције.

Извор: vijesti.me

Pin It on Pinterest

Share This