Izaberite stranicu

Поводом вандализма, исписивања графита непримјерене садржине на Цркви Св. Николе у Котору, огласио се предсједник Општине Котор Владимир Јокић.

“У име општине Котор и у своје лично име најоштрије осуђујем вандалски чин скрнављења цркве Светог Николе у Котору исписивањем увриједљивих графита. Све општинске службе су заједно са управом полиције одмах реаговале, па су графити уклоњени, а за починиоцима овог гнусног, приземног и нељудског акта се трага.

Котор је град свих вјера и нација, град симбол мултикултуралности и мултивјерског живота. У Котору се не говори о толеранцији, јер ми једне друге не толеришемо, ни о суживоту, јер не живимо једни поред других, у Котору живимо заједно, без разлика, у добрим и у злим временима кроз миленијуме.

Никакви покушаји злонамјерних да наш живот изведу из равнотеже нису успјевали кроз историју, неће успјети ни данас.

Позивам све надлежне службе да без одлагања предузму све мјере на привођењу и кажњавању недостојних вандала.

Позивам све грађане Котора да заједнички осудимо сваког онога који би и помислио да на било који начин скрнави цркву, катедралу или било које вјерско, национално или друго осјећање наших суграђана.

Нека наш заједнички складан живот буде, као и до сада, највећа осуда и казна свим онима намјереним да на било који начин и због било ког интереса нарушавају складне односе међу грађанима Котора”, саопштено је из кабинета предсједника Општине Котор Владимира Јокића.

Подсјећамо, порука непримјерене садржине исписана је на Цркви Светог Николе у Старом граду.

Парох которски, протојереј Немања Кривокапић о вандализму је обавијестио полицију која је обавила увиђај, а биће изузети и видео снимци са околних објаката.

Фото: ИН4С

Pin It on Pinterest

Share This