Izaberite stranicu

Данашњи снимак рендгена плућа показао је смањење упалног процеса, па и данас можемо констатовати да је здравствено стање Митрополита Амфилохија у благом побољшању у односу на јучерашњи дан, саопштено је из Клиничког центра Црне Горе.

Можда изгледа да опоравак Митрополита Амфилохија тече споро, али љекарски тим је задовољан јер се одвија редовним током, нарочито када се има у виду специфичност обољења и године пацијента.

Читаво вријеме хоспитализације сви витални параметри, као и сатурација кисеоника су апсолутно у реду. Од почетка лијечења па до данас Митрополит ни у једном тренутку није прикључиван на инвазивну механичку вентилацију, то значи да није и нема потребу за респиратором, већ се искључиво  налази на посебном моду неинвазивне механичке вентилације са високим протоком кисеоника – НИВ.

Митрополит Амфилохије је и даље под сталним љекарским надзором који спроводи комплетан терапијски поступак још од 6. октобра од када се Митрополит налази на болничком лијечењу од болести узроковане коронавирусом.

Још једном подсјећамо целокупну јавност да се искључиво путем портала Митрополије може тачно и вјеродостојно информисати о свим детаљима у вези са опоравком Високопреосвећеног Митрополита Амфилохија.

Pin It on Pinterest

Share This