Izaberite stranicu

ВАШЕ ПРЕОСВЕШТЕНСТВО!!!
МИЛОСТИВИ АРХИПАСТИРУ!!!

На данашњи дан навршавају се три пуне године од када сте ступили у Трон милешевских епископа. У име пљеваљског свештенства, монаштва и вјерног народа од срца Вам честитамо ову годишњицу значајну за цијелу нашу Епархију.

Молимо се Светоме Сави да владику Атанасија, нашег достојног духовног пастира, утврди на трону славне Милешевске епархије и да дуго и задуго духовно руководи својом од Бога му повјереном паством.

За ове три године откако сте на милешевском трону, Ви сте показали да сте мудри архипастир који брижно управља својим духовним стадом и цијелом Епархијом. Нека Вам Бог подари снаге да нас проведете кроз све овоземаљске невоље и страдања која су нас задесила и неокаљене изведете на Сунце коначне Христове побједе.

Хвала Вам што сте поносно и неуморно све вријеме стајали испред нас у литијама за одбрану наших светиња и што сте нам својим владичанским жезлом показали прави пут у општем беспућу, а тај исти пут освјетљавали јеванђелским ријечима и очинским поукама.

Морамо Вам рећи да смо дубоко погођени одлукама црногорских власти да већ пола године држе затворен гранични прелаз на Јабуци и тако Вас физички онемогућавају да дођете међу свој народ у пљеваљском крају који вас жељно ишчекује. Упркос свим физичким забранама, Ви сте за све то вријеме, молитвено и путем савремених средстава комуникације, били непрестано са нама и нисте дозволили да се чак ни на моменат осјетимо остављени и заборављени. Посебно нам је драго што сте и у овим тршким временима показали да границе међу браћом не постоја и да је Милешевска епархија јединствена и недјељива.

На крају вам још једном честитамо трећу годишњицу устоличења и благодарећи на труду који улажете да сачувате духвно јединство Милешевске епархије – поздрављамо Вас данас најљепшим српским поздравом: – НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ!

Целивајући Вашу Свету Десницу молимо за Ваш увијек мољени и измољени архијерејски благослов.

У име сабора српског православног народа пљеваљског краја,

ПЉЕВАЉСКИ ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА

Pin It on Pinterest

Share This