Izaberite stranicu

Невладина организација „Не дамо Црну Гору“ у сриједу, 15. јула, организује округли сто на тему „Економски и финансијски изазови Црне Горе“ у хотелу CentreVille у Подгорици, са почетком у 10 часова.

Из ове организације су саопштили да су Црна Гора и њена економија већ значајно погођене последицама епидемије ковид-19. Како се налазимо у јеку туристичке сезоне, која очигледно пропада, упркос одређеним мјерама које је Влада усвојила за ублажавање тих последица, отварају се питања каква јесен чека Црну Гору, њену привреду и грађане.

“Да ли нас чека година глади и економске и социјалне неизвјесности или још имамо времена да нешто урадимо како бисмо избјегли најгори сценарио? Мора ли Црна Гора и хоће ли, са и онако високим спољним дугом, морати да улази у нова финансијска задуживања и аранжмане са Међународним монетарним фондом? Очекује ли нас губитак радних мјеста, смањење плата и пензија, али и неизвјесност њихове испате?”

Одговоре на ова питања, како наводе у овој организацији, даће представници економско-финасијских удружења и организација, као и најистакнутији економски и финансијски експерти из Црне Горе. На округлом столу говориће познати представници државних иституција које се баве креирањем економских и финансијских политика, али и финансијски стручњаци: Милош Вуковић, Мила Касалица, Младен Бојанић и Милош Вуловић.

Модератори су професори економских факултета: проф.др Миленко Поповић и проф. др Миливоје Радовић.

Pin It on Pinterest

Share This