Izaberite stranicu

Министар Саобраћаја и Инфраструктуре Константин Караманлис састао се са Архиепископом Јеронимом да потпишу програмски уговор који се тиче обнове Црквеног митрополијског музеја као и конзервацију црквених драгоцјености.

Уговор се такође тиче обнове старе зграде Светог Синода и цркве Св. Андреја, параклиса Архиепископије Атинске. Такође, изразили су поново спремност и заинтересованост да Црква и Држава заједнички, на најбољи начин, у интересу Цркве и њених потреба, али и за потребе народа искористе одређену земљу и некретнине које су власништво Цркве.

Министар Одбране Никос Панајотопулос посјетио је Архиепископа Јеринима у просторијама Светог Синода. Том приликом је изјавио да су везе одбрамбених снага Грчке и Цркве дуге и снажне. Разлог састанка са Архиепископом био је пријем 4 савремена термичка двогледа намијењена за граничну војску која чува границу са Турском код ријеке Евроса (Марице). Министар се захвалио Светом Синоду на изузетно симболичном али и значајном дару према војсци. Изјавио је да “смо ми земља и народ који смо против рата али за правду”.

Извор: www.orthodoxianewsagency.gr

 

Pin It on Pinterest

Share This