Izaberite stranicu

Група волонтера МЗ “Свети Стефан”, под благословом Парохије паштровске, у току пандемије коронавируса придружила се волонтерима Црвеног крста како би помогли у дистрибуцији помоћи најпотребнијим категоријама друштва.

Група коју су чинили Кристијан Митровић, Дијана Митровић, Адриана Митровић, Нађа Митровић, Васо Кажанегра, Андрија Митровић, Филип Митровић, Никола Кажанегра, Стефан Митровић, Алекса Митровић, Марко Митровић, Милица Дамјановић, Тијана Рађеновић и Милица Митровић, прикључила се Црвеном крсту Будве и помагала људима којима је помоћ била најпотребнија у току трајања коронавируса.

Како наводи секретарка ове мјесне заједнице Милица Митровић обзиром да у овој мјесној заједници углавном живе старији људи, волонтери су се организовали како би примарно помогли њима.

– Идеја је потекла од једне мјештанке и нас десетак се организовало одмах по почетку епидемије. Знали смо да ће људима бити потребна помоћ, макар за одлазак у куповину, али пошто нисмо имали дозволу да сами дистрибуирамо помоћ по благослову нашег пароха Драгослава Ракића прикључили смо се волонтерима Црвеног крста Будва.

Конкретно у нашој мјесној заједници нисмо имали превише позива за помоћ, осим одлазака до продавница, па смо наше дјеловање усмјерили и како би помогли да се помоћ дистрибуира и на територији Петровца и Буљарице, јер је тамо било више корисника – казала је Митровић.

Она је истакла да је на територији Петровца било више корисника и да су тамо малтене свакодневно ношени оброци, а пакети хране или хигијене су ношени петнаестодневно.

– Људи којима смо достављали помоћ били су изузетно захвални и љубазни, иако су били у незавидној ситуацији трудили су се да нам и најмањим гестом то покажу. Ипак, због мјера које су биле на снази нисмо се смјели задржавати већ смо им помоћ остављали испред куће – наводи Митровић. Милица истиче да су волонтери у акцијама ношења помоћи били вођени чињеницом да помогну што већем броју људи.

– Није било страха међу нама јер, водили смо се љубављу и жељом да се помогне што већем броју људи. Поштовали смо све препоруке и мјере па није било разлога за страх – истакла је је Митровић.

Она истиче да је један од највећих проблема код ношења помоћи био тај што бескућницима због тада важећих мјера нису могли да понесу гардеробу.

– Ипак то нам је дало воље да помоћ наставимо да прикупљамо и да исту дистрибуирамо када прође непосредна опасност од коронавируса – казала је Митровић.

Она је поручила да је ово само почетак и да ће клуб волонтера ове мјесне заједнице и убудуће наставити да помаже све људе којима је помоћ потребна.

– Нас десетак ћемо и када ово све прође, уз благослов парохије наставити да прикупљамо помоћ и да исту носимо људима којима је она заиста потребна. Људи могу да нам се за помоћ обрате путем наше фејсбук странице, а ми ћемо у складу са својим могућностима покушати да свима изађемо у сусрет – закључила је Митровић.

                                                М.Д.С.

Извор: Дан

 

Pin It on Pinterest

Share This